Het Corona/Covid-19 testpunt van Nederland

Heb je een verklaring nodig dat je coronavrij bent, of is het nodig om te weten of je antistoffen hebt aangemaakt tegen Corona/Covid-19, dan kun je bij ons terecht. 

De diagnostiek naar SARS-Cov-2 wordt met een internationaal ontwikkelde PCR uitgevoerd in een door het RIVM goedgekeurd laboratorium. 

Covid Testpunt

PCR test

Dit is een test om vast te stellen of je het virus nu hebt. Op dit moment is deze test noodzakelijk indien je moet vliegen.
De diagnostiek naar SARS-Cov-2 wordt met een internationaal ontwikkelde PCR uitgevoerd in een door het RIVM goedgekeurd laboratorium.

Deze PCR test is beperkt geldig. Het is dus zaak om kort voor vertrek een afspraak te plannen bij Covid Testpunt.

0
Testpunten in NL
+ 0
Testen per dag
+ k
Besmettingen in NL

Zakelijk

Laat uw personeel testen op Covid-19

Particulier

Laat u testen op Covid-19

Covid Testpunt & HealthCare NL

Heeft u een vraag?

Meest gestelde vragen

Bij verkoudheidsklachten (zoals neusverkoudheid, loopneus, niezen, keelpijn) moet je thuisblijven. Ook bij hoesten, benauwdheid, verhoging/koorts of bij plotseling verlies van reuk en/of smaak (zonder neusverstopping).

Lees meer over de symptomen op De ziekte COVID-19

Het ministerie van Buitenlandse Zaken (BUZA Buitenlandse Zaken ) geeft een reisadvies af voor landen in de kleuren geel, groen, oranje en rood. Het ministerie van BUZA wordt hierin geadviseerd door het ministerie van VWS Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport   en het RIVM Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu . Bij landen met het coronavirus wordt dit advies voor een gedeelte bepaald door het aantal nieuwe besmette personen in de afgelopen twee weken en het aantal uitgevoerde testen per dag.

Als het aantal uitgevoerde testen in een land laag is, of zijn er bijvoorbeeld mediaberichten over uitbraken in een land, dan wordt ook gekeken naar andere factoren die het risico bepalen. Bijvoorbeeld: internationale meldingen van uitbraken, een toenemend of afnemend aantal besmettingen, zijn er regionale verschillen in de beschikbare cijfers te zien, etc. Ook wordt gekeken of er informatie beschikbaar is over de maatregelen die in een land gelden en in hoeverre deze goed worden nageleefd. Niet alle beschikbare informatie is betrouwbaar of bruikbaar voor een goede inschatting van de situatie in een land. In sommige gevallen wordt aanvullende informatie opgevraagd, bijvoorbeeld via het ministerie van BUZA of volksgezondheidsautoriteiten in een land. Het advies aan het ministerie van BUZA is een weging van alle beschikbare informatie. Het uiteindelijke reisadvies vind je op Nederlandwereldwijd.nl.

Voor meer informatie over reizen en op vakantie gaan: kijk op Rijksoverheid.nl

Je kunt al besmettelijk zijn vlak voordat je klachten hebt. Bijvoorbeeld als je schreeuwt en er kleine druppeltjes met virus uit neus en mond in de lucht komen. Dit kan ook door niezen en hoesten gebeuren. Andere mensen kunnen besmet raken als zij die druppeltjes inademen, of bijvoorbeeld via de handen in de mond, neus of ogen krijgen.  

Lees meer over De verspreiding van het nieuwe coronavirus

Alleen met klachten die passen bij een infectie met COVID-19 kun je getest worden.  Heb je deze klachten, maak dan een afspraak en laat je testen.

Lees meer over Testen en COVID-19

Het nieuwe coronavirus is het virus dat de ziekte COVID-19 kan veroorzaken. Het virus wordt van mens op mens overgedragen.

Lees meer over SARS-CoV-2

Hoeveel vaccins tegen COVID-19 zijn er in ontwikkeling en hoe werken vaccins?

Lees meer op Vaccin tegen COVID-19

Medisch team

Heeft u een medische vraag? Stel deze dan via de onderstaande knop aan onze medische specialisten.